Hvordan ha ett sunt og friskt hår

Ikke vask håret for ofte. Håret blir fortrere slitt, og mer fett om du vasker håret for ofte. Det holder med 2-3 dager mellom hver vask.

Bruk varmegjern minst mulig. Tror de aller fleste vet og skjønner at alle mulige varmegjern sliter forferdelig mye på håret. Det er så varmt, og gjør at tuppene blir ekstra sltte. Derfor er det viktig å ikke gjøre det for ofte. Mange, sånn som meg, er ganske avhengig av å style håret med vamegjern nesten hver dag. Men prøv å gjøre det minst mulig, og bruk alltid VARMEBESKYTTENDE, det hjelper veldig mye.

Vær forsiktig når du tørker håret med håndkle. Når du har vasket håret, er det viktig å ikke "skrubbe" det når du tørker det med håndkle. Det sliter veldig på tuppene og er noe av det værste du kan gjøre. Vet det er mange som gjør det, og gjorde det før jeg også.

Bruk balsam. Det er viktig å ikke bruke for mye balsam. Men å bruke litt er ganske viktig for å holde håret friskt og fuktig. Vannet gjør nemlig at høret tørker, og ja vet det høres dumt ut, men sånn er det. Balsamen gjør det ikke bare lettere å gre ut flokene etter dusjen, men gjør håret mykt og friskt også.

Bruk en kam i vått har. Når håret er vått, er det lurt å bruke en kam i stedet for en vanlig børste. Kammen sliter ikke ut håret sånn som børsten.

Bruk kald luft i hårføneren. Det er mange som er avhengig av hårføner pga. de dusjer på morningene, og rekker ikke å la det luft tørke. Jeg pleier alltid å dusje på kvelden, så mitt tørker naturlig når jeg sover. Men de gangene jeg trenger å føne håret setter jeg på kald "vind" på hårføneren så den varme luften ikke skal slite på håret. Hårføneren er nesten verre en å bruke ett varmegjern på håret.. Hvis du vil bruke varm luft anbefaler jeg å ta i varmebeskyttende først.

Klipp håret jevnlig. Om du sparer eller vil ha lengre hår er det ikke så lurt å dra til frisøren for ofte. Da vokser håret ut, og blir klippet rett av igjen. For at det skal vokse lengst mulig og samtidig holde seg sunt, er det lurt å klippe tuppene hver ellevte uke. Husk at når du har slitte tupper, vokser ikke håret! Om du ikke sparer kan du klippe det når du vil, bare ikke for skjeldent så tuppene blir slitte.Noen små tips det kan være lurt å tenke på om du ønsker ett sunt og friskt hår :-)

- Kristine

Nadinee

24.06.2012 kl.17:58

bra tips!:)

Skriv en ny kommentarDesignet er laget av: http://dinalarzen.blogg.no/


Hei! Vi er to jenter på 15 år som er veldig interessert i foto. På denne bloggen vil du finne bilder, anbefalinger, mote, hverdag, innkjøp osv. Mer...

+ Legg oss til som venn

+ Kontakt ossSøk
hits