4 basis fototips

1.   Ta aldri bilder av andre med sollys rettet mot dem, det fører til at personen begynner å myse for sola og bildene blir ikke vellykket! De fører også til at sola kan reflektere inn på kameraet, å skape veldig lyse bilder, så det motivet du tar bilde av blir litt i skyggen av sollyset.

 

2.     Det er veldig viktig å vaske linsen og kamerahuset god, støvete, skittent eller fett linse og kamera hus kan føre til dårligere bilder. Ligger det mye       støv på    linsa/ kamerahuset kan bildene du tar bli fulle av grå eller svarte prikker. Man kan vaske linsen eller kamera huset med en brille fille/ klut osv.Er du redd  for å vaske inne i kamerahuset selv, vet jeg at det er mange fotobutikker som kan gjøre den jobben for deg. 

 

3.  Gode hjelpe midler er alltid bra å ha,  også når det gjelder foto. Bare et fotostativ eller et objekt som passer ekstra godt til den type bilder du skal ta hjelper masse til for at bildene skal bli gode. Kjøp eller last ned et bra fotoprogram og bildene blir fort supre!

4.  Vær kreativ, bytt vinkel, bruk omgivelsene rundt deg og bruk blitsen riktig. Bare vær litt ekstra kreativ, å bildene vill blir supre, prøv å få litt mere liv i bildene du tar. Både av mennesker, dyr eller trær. Få naturen eller omgivelsene rundt deg til å se levnedes ut.

 

Skal prøve å komme med litt enkle fototips i blant, like enkle som disse og litt vanskeligere.  Tipsene er noe jeg selv pleier å tenke på og jeg har skrevet dette helt selv. Er det noe du lurer på så er det bare å spørre, så svarer jeg eller Kristine deg så  godt vi kan!

 Bilder fra weheartit og privat

 

Amanda

29.07.2012


Sony a390/ 70-300mm/ Ikke redigert


Sony a390/ 70-300mm/ Ikke redigert

Hva syns du?

Amanda

Noen bilder fra de siste dagene

Har ikke tatt så mye bilder i det siste, så får bare legge ut disse nå! kommer sikkert noen fler i løpet av uka :)

 

Amanda

22.07.2012


Sony a390 / Picasa 3/ 18-55mm

 

Hva syns du om bildet?

Amanda

Sun

Hva syntes du om bildene?

-kristine

Arkiv bilder

 

Hva syns du? 

Amanda

Foto: magic
   Love can sometimes be magic. But magic can sometimes just be an illusion

 

 Fra arkivet - kameraet er ødelagt og jeg har ikke så mye tid til å blogge for tiden.. 

Hva syntes du om bildet?

-  kristine

Høyt over bakken

Får en uke siden var jeg i Skagen i Danmark, og på 1 av dagene sykklet vi til et fyrtårn som ligger nesten på spissen av skagen! Jeg husker ikke helt hva han mannen vi snakket om sa, men tror han sa at tårnet hadde 160 trappe trinn og var litt over 50 meter høyt. Kan si jeg merket det godt i bena når vi gikk opp alle de trappe trinnene, når man kom opp på toppen kunne man se ut over hele Skagen og mer en det! Utsikten var helt syk, men for de med høydeskrekk var det ikke et sted jeg ville anbefalt og gått opp. Menneskene som sto nede på bakken så ut som bare noen små prikker.. Så kan si det var greit ekkelt å se over kanten !


Picasa 3/ Sony a390/ 70-300mm

Hva syns du om bildet ? 

Husk at det er bare å stille spørsmål visst dere lurer på noe :) 

Amanda

quotes

 A strong woman is one who is able to smile this morning like she wasn't crying last night.

 Sometimes I wish I could go back to the days when I was six and my biggest problem was what kind of dress to put on my barbie.

 You can never make the same mistake twise, because the second time you make it, it's not a mistake, it's a choice.

 I am not waiting for a prince, I am waiting for one thinks I am his princess

 Ok, so you don't like me? Well.. I don't wake up every day to impress you.

 No one makes a lock without a key. That's why God won't give you problems without solutions.

 Vil du ha en perfekt jente? Kjøp en barbie..

 I'm sorry if you don't like me, I'm sorry if you think I suck, but most of all I'm sorry, I don't give a fuck.

Foto tips: Lyse/Mørke bilder

Visst du vill ha lyse eller mørke bilder raskt uten å redigere bildet er det en veldig enkel måte å få det til på. På de fleste speirefleks kameraene er det en liten runding/firkant/knapp med et minus og pluss tegn på, sånn som på bildet under.. Må bare beklage for dårlig bilde..
 

Visst du holder inne den knappen vil dette komme opp : På bildet over ser du at jeg har kameraet på +2,0 det er det lyseste du kan få, mens -2,0 er det mørkeste du kan ha det på. Så uten å måtte redigere bilder kan du fort få bildene dine lyse og mørke. På bildet under kan du se at på bildet til venstre har jeg brukt -2,0 som er det mørkeste man kan få, mens til høyre har jeg på +2,0 det lyseste man kan få, merk dere at ingen av bildene er redigert. Egentlig er den knappen til for å få lyse bilder når det er mørkt ute, og omvendt å få mørke bilder når det er veldig lyst ute. Men det er kjempe lett og stille det helt selv, bare bruk piltastene nede på kameraet til å skifte fra -2,0 til +2,0


Håper dere likte innlegget, og skjønnte hva jeg mente. Lykke til med å prøve det ut! Det er bare til å spørre om det var noe du ikke forsto :) 

 

Hva syns du om tipset? 

 

- Amanda

 

 

Pink Inspiration


http://pixlr.com/  / bilder weheartit/  kollasj laget selv

 

Hva syns dere om bildene ? 

Lagde meg Weheartit bruker her om dagen, etter som jeg og Kristine ikke lenger husker passordet til den gammle brukeren.. Gjerne "follow" meg  HER HER HER HER HER. Jeg oppdaterer den ofte, med både bilder jeg selv har tatt og bilder fra andre steder. Håper du vill followe meg ♥

 Amanda

OH, LOLA!

Hei, er en stund siden jeg har blogget nå! Men grunnen til det er at jeg har vært på ferie i Danmark i en uke, og har ikke hatt nett.. men nå har jeg og Kristine begge bestemt oss for å bli flinnkere til å blogge.. Vi sier det ofte, men nå skal vi bli det :)

Hjem fra Danmark fikk jeg også med meg en liten lekker parfyme, OH, LOLA by Marc Jacobs : 

 

Sony a390/ 18-55mm/ http://pixlr.com/o-matic/

 

Hva syns du om bildene?

 

Amanda 

My wishlist

Hei! Vi er to jenter på 15 år som er veldig interessert i foto. På denne bloggen vil du finne bilder, anbefalinger, mote, hverdag, innkjøp osv. Mer...

+ Legg oss til som venn

+ Kontakt ossSøk
=


hits